Перший день зими (1 грудня) факультет математики, природничих наук та технологій розпочав традиційною Всеукраїнською конференцією студентів та молодих науковців «Математичні, природничі та комп’ютерні науки, технології, навчання: науково-практичні рішення та підходи молодих науковців». Цьогоріч у заході взяли участь не лише студенти нашого факультету, але й здобувачі вищої освіти Херсонського державного університету, Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова,Криворізького державногопедагогічногоуніверситету.

Керівник конференції, доктор педагогічних наук, професор І. В. Сальникпривітала всіх учасників і гостей та ознайомила їх з програмою заходу.

З переднім словом до учасників (а їх зібралося більше 40) звернулася проректор з наукової роботи,доктор психологічних наукЛ. В. Клочек. Вона відзначила, що на факультеті зберігаються традиції проведення наукових конференцій, залучення молоді до наукової діяльності та побажала учасникам творчих здобутків, цікавих доповідей та подальших наукових звершень.

Виконувач обов’язків декана факультету,доктор педагогічних наукТ. В. Фурсикова привіталаздобувачів вищої освіти з початком конференції, яка нинізнову проходить урежимі онлайн, але попри це збирає велику кількість учасників, які підготували цікаві та різноманітні за тематикоюнаукові доповіді, що відповідають напрямам роботи конференції. В. о. декана побажала всім учасникам плідної роботи.

З вітальним словом учасників конференції звернувся голова організаційного комітету та головний редактор «Наукових записках молодих учених» професор Р. Я. Ріжняк. Він наголосив, що всі роботи учасників конференції опубліковані в поважному виданні для молодих вчених, яким пишається факультет.

На пленарному засіданні презентували свої доповіді студенти фізико-математичного факультету: Юлія Титаренко «Аналітичні та графічні прийоми розв’язування задач з параметрами», Ярослав Левицький «Складання рівнянь і нерівностей з параметром з використанням графічного калькулятора DESMOS»; Любов Данілова«Сучасні засоби експериментувати у фізичному практикумі з хвильової оптики»; Олена Дудченко«Методи кількісного визначення кофеїну: теоретичний аспект»; Ярослав Затуливітер«Вплив пандемії COVID-19 на процеси інтернаціоналізації вищої освіти в Україні та світі»; Діана Харченко «Резонанс другої гармоніки хвильового руху в тришаровій рідині»; Владислав Мітяй «Використання різних технологій обробки деревини в проєктно-технологічній діяльності»; Олена Чудна «До викладання курсу за вибором «Програмування на JAVA». Кожна доповідь супроводжувалася дискусією, студенти писали коментарі та побажання в чаті.

У підсумку організатори конференції І. В.Сальник та Р. Я.Ріжняквідзначили високий рівень доповідей та активність усіх учасників заходу, побажали їм успіхів, подальших творчих пошуків та виразили надію, що наступна конференція відбудеться в стінах рідного факультету, а кількість і якість наукових робіт будуть лише зростати.

Статті з матеріалами конференції розміщені в електронному виданні «Наукові записки молодих учених», яке можна знайти за покликанням https://phm.cuspu.edu.ua/ojs/index.php/SNYS/issue/view/54

Знімок екрана 20Знімок екрана 21Знімок екрана 22Знімок екрана 23Знімок екрана 24Знімок екрана 25Знімок екрана 26Знімок екрана 27Знімок екрана 29Знімок екрана 30