У Комунальному закладі «Ліцей «Науковий» Міської ради міста Кропивницького» відбулося нагородження учнів Ліцею – призерів Всеукраїнського конкурсу “Мирний космос” і їхніх  наукових керівників.

Конкурс організовано Українським молодіжним аерокосмічним об’єднанням “Сузір’я” (УМАКО “Сузір’я”) спільно з Національним центром аерокосмічної освіти молоді України. Він проводиться з метою виявлення, розвитку та підтримки творчої? обдарованої учнівської та студентської молоді в аерокосмічній галузі.

Нагородження проводила директорка Ліцею, доктор педагогічних наук Н. Ю. Чередніченко.

Диплом І ступеня в номінації «Екологія та космонавтика» отримав учень 9-І класу Назар Гонтовий за проєкт «Засоби виявлення, реєстрації та ліквідації «космічного сміття» (науковий керівник – завідувач лабораторії кафедри фізики, біології та методик їх навчання ЦДПУ імені Володимира Винниченка Н. В. Донець).

Дипломом ІІІ ступеня в номінації «Історія розвитку авіації та космонавтики» нагороджено учнів 11-го фізико-математичного класу Яна Курзова та Миколу Цертія за проєкт «Українська космонавтика: історія і перспективи» (науковий керівник –  доцент кафедри фізики, біології та методик їх навчання ЦДПУ О. ВВолчанський).

фото 1фото 2

Учні отримали також дипломи І ступеня за перемогу в обласному етапі конкурсу.

фото 3

Вітаємо переможців та їх наукових керівників!