Чергове засідання Конкурсної комісії з присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим та іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук відбулося 22 листопада 2021 року. На засіданні було визначено переможців конкурсу за 2020 рік.

Участь у засіданні взяв М. І. Садовий – член Конкурсної комісії з присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим та іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри ТМТПОПБЖ

На розгляд було подано 114 наукових робіт від 195 претендентів із 19 областей. У конкурсі взяли участь 19,4% докторів, 64,2 % кандидатів наук, 16,4 % осіб без наукових ступенів. За напрямами наукових робіт виділено 54 праці (96 науковців) з фізико-математичного та технічного профілю; 30 робіт (56 науковців) природничої галузі; 29 праць (42 науковці); одна робота двох авторів з фізичного виховання. Серед учасників конкурсу 47,8 % становлять жінки та 52,2 % – чоловіки. З повним списком номінантів та тематикою їхніх досліджень можна ознайомитися за посиланням http://kno.rada.gov.ua/documents/pr_scient/nomin_p/75742.html

Серед учасників конкурсу К. С. Акбаш кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з дослідженням «Методологія адаптації простих та складних гендерних індексів на субнаціональний рівень».

Комісія визначила переможців конкурсу, які набрали від 148,7 до 113,3 балів. Кожну подану на конкурс роботу оцінювали три експерта.

24ВРУ комітет

Інформацію підготував д.пед.н., проф. М.І.Садовий