Наприкінці жовтня 2021 року на факультеті математики, природничих наук та технологій розпочав роботу фаховий семінар зі спеціальності 014 Середня освіта (Фізика). Участь у семінарі взяли фахівці структурних підрозділів факультету: кафедри природничих наук, хімії, географії та методик їхнього навчання; кафедри фізики, біології та методик їхнього навчання; кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

На першому засіданні семінару презентував результати свого наукового дослідження «Методична система формування самоосвітньої компетентності з фізики учнів основної школи в освітньому середовищі сталого розвитку» аспірант 4-го року навчання спеціальності 014 Середня освіта (Фізика) Василь Ярославович Гайда (науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор Микола Ілліч Садовий).

Автор ознайомив присутніх з актуальністю, предметом, об’єктом, метою та завданнями дослідження, розповів про основні етапи його виконання, проаналізував результати та апробацію роботи.

Відбулося обговорення основних положень доповіді. Науковий керівник дисертації професор Микола Ілліч Садовий акцентував увагу присутніх на науковому та практичному значенні дослідження. З ґрунтовними зауваженнями та коментарями до роботи виступили рецензенти Степан Петрович Велично, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри фізики, біології та методик їхнього навчання та Сальник Ірина Володимирівна, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри фізики, біології та методик їхнього навчання.

У підсумку було ухвалене  рішення, що робота є самостійним науковим дослідженням, яке має наукову новизну та практичне значення і може бути рекомендована до подання до спеціалізованої вченої ради.

IMG 20211029 133634IMG 20211029 130427

Інформацію підготувала д.пед.н., доц. О. М. Трифонова