Проєкт «Гендерні студії: Крок до демократії та миру в сусідніх з ЄС країнах з різними традиціями» (ГеСт) визнано одним зі 100 кращих, які виконувалися протягом п’яти років за програмою ERASMUS+ у розділі CBHE! Проєкту ГеСт отримав визнання та можливість бути представленим на Віртуальному ярмарку проєктів Еразмус+ СВНЕ.

Снимок012

Проєкт «Гендерні студії: Крок до демократії та миру в сусідніх з ЄС країнах з різними традиціями» (ГеСт) було обрано до участі у Віртуальному ярмарку проєктів Еразмус+ СВНЕ (Capacity Building in Higher Education Virtual Fair 2021). Ярмарок був організований Європейською комісією 26–27 жовтня на платформі Airmeet. На ньому було представлено кращі 100 проєктів зі всього світу.

Проєкт ГеСт представляли координатор Наталія Мажеікієнє (Університет Вітовта Великого, Каунас, Литва), Ольга Авраменко (ЦДПУ ім. В. Винниченка, Кропивницький, Україна) та Соуад Слаоі (Університет Сиди Мохаммеда бен Абделла, Фес, Морокко).

Fotoram4Fotoram5

Наталія Мажеікієнє представила основні результати дослідження та вплив проєкту на впровадження гендерних цінностей у сусідніх з ЄС країнах.

Fotoram1

Ольга Авраменко та Соуад Слаоі продемонстрували особливості впровадження результатів проєкту в Східноєвропейському та Середземноморському регіонах. Відзначено, що магістерські програми з елементами гендерних студій успішно діють в Україні,  Морокко та Тунісі.

Fotoram3Fotoram2

Нагадаємо, що у ЦДПУ ім. В.Винниченка функціонує магістерська програма «Освітні вимірювання: Гендерні студії. Науковий аспект», яка була вдосконалена в рамках проєкту ГеСт.