І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми розвитку творчої особистості майбутнього педагога в контексті інтеграції України до єдиного європейського і світового освітнього простору», що відбулася 27–29 жовтня 2021 року на базі Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, зібрала науковців з України та закордону. Участь у заході взяли науково-педагогічні працівники факультету математики, природничих наук та технологій д.пед.н. М. І. Садовий, д.пед.н. О. М. Трифонова. Серед напрямів роботи конференції:

  1. Педагогіка творчості: філософський, психологічний контекст.
  2. Проблеми, методи і технології розвитку творчості педагога в умовах інтеграції України в Європейський освітній простір.
  3. Творча особистість учителя: досвід та проблеми країн Європи.
  4. Розвиток творчості майбутнього педагога в закладах вищої освіти.
  5. Практична реалізація творчого потенціалу вчителя в умовах Нової української школи.

Окрема увага приділялася питанню цифровізації освітнього процесу в закладах вищої освіти. Зокрема, представники факультету математики, природничих наук та технологій презентували доповіді:

– Методика використання робототехнічних комплектів при навчанні природничих дисциплін (пленарна доповідь д.пед.н., доц. О.М.Трифонова).

– Методика використання смартфонів при навчанні природничих наук (д.пед.н., проф. М.І.Садовий).

Конференція сприяла узагальненню передового досвіду розвитку творчої особистості майбутнього педагога.

321

Інформацію підготували д.пед.н. М. І. Садовий, д.пед.н. О. М. Трифонова