Відповідно до статті 40 «Студентське самоврядування» Закону України «Про вищу освіту», у закладах вищої освіти та їхніх структурних підрозділах діє студентське самоврядування, що є невід’ємною частиною громадського самоврядування відповідних закладів освіти. Студентське самоврядування – це можливість самостійно розв’язувати питання навчання та побуту, захисту прав та інтересів студентів, їхньої участі в управлінні закладом вищої освіти. Студентське самоврядування об’єднує всіх студентів відповідного закладу вищої освіти і здійснюється на рівні студентської групи, факультету, гуртожитку, закладу вищої освіти.

Згідно з вимогами чинного законодавства України та прагненнями студентів до самореалізації, на факультеті математики, природничих наук та технологій успішно функціонує студентська рада факультету (https://phm.cuspu.edu.ua/facultet/novini/2185-studentskyi-aktyv-fakultetu-etapy-stanovlennia.html). Наступним етапом студентського самоврядування стало обрання голови та формування активу студентської ради гуртожитку факультету.

21 жовтня 2021 року – визначальний день у становленні студентського самоврядування факультету математики, природничих наук та технологій. За наслідками голосування, головою студентської ради гуртожитку став студент спеціальності: 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології), група ТН19Б Артем Олександрович Апрод.

Апрод АртемФото 1. Артем Олександрович Апрод

Уже з перших днів Артем Олександрович спільно з оновленим активом студентської ради гуртожитку розпочав активну діяльність.

Студрада гуртожитокФото 2. Представники студентської ради гуртожитку

У найближчій перспективі – низка заходів, спрямованих на поліпшення умов проживання студентів і забезпечення функціонування їхнього освітнього середовища.

Інформацію підготували заступник декана О. М. Трифонова та голова студради гуртожитку А. О. Апрод