20 вересня 2021 року ректор ЦДПУ ім. В. Винниченка Євген Соболь та начальник відділу кіберполіції області НПУ Дмитро Калашников підписали Меморандум про співпрацю. Цей документ започатковує тісне співробітництво викладачів та студентів університету з працівниками департаменту кіберполіції області в галузі попередження кіберзлочинності в нашому регіоні.

IMG 20210923 072849 468

Під час підписання Меморандуму присутні обмінялися думками про основні напрями майбутнього співробітництва. Ректор Євген Соболь зазначив, що науково-педагогічні працівники та студенти готові до сумісної праці не лише в тих сферах, які вже стали традиційними для університету та Національної поліції України, – переклад, біологія, хімія, – а й у сфері інформаційних технологій. В. о. обов’язків декана факультету математики, природничих наук та технологій Тетяна Фурсикова відзначила унікальність змісту такого документу та виразила сподівання на дієвість його мотиваційного потенціалу для студентів та викладачів факультету. Проф. Ренат Ріжняк заявив про важливість налагодження такого співробітництва як у контексті організації практики студентів спеціальностей Комп’ютерні науки, Цифрові технології, Математика, Інформатика, так і для їхнього майбутнього працевлаштування. Проф. Микола Садовий виклав бачення перспектив спільних наукових розробок та публікацій їх результатів у наукових виданнях.

Важливим результатом зустрічі є те, що вже зараз викладачі та співробітники факультету математики, природничих наук та технологій можуть планувати майбутню виробничу практику студентів математичних та ІТ спеціальностей на базі відділу кіберполіції області.