25 червня 2021 року в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка на базі кафедри фізики та методики її викладання відбулася традиційна науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища». Конференція проводилася як двадцять сьома науково-практична і сімнадцята Міжнародна.

Ініціатором і організатором конференції, починаючи із далекого 1994 року, є доктор педагогічних наук, професор кафедри фізики та методики її викладання Степан Петрович Величко.

Цьогоріч у роботі конференції взяли участь близько 50 науковців та вчителів з різних регіонів України та із закордону.

рис 1

У зв’язку із пандемією конференція проводилась у дистанційному режимі. На початку пленарного засідання  учасників конференції привітали проректор з наукової роботи ЦДПУ ім.В.Винниченка  доктор філологічних наук, професор С.П. Михида і декан фізико-математичного факультету доктор історичних наук, професор Р.Я. Ріжняк.

рис 2рис 3

Під час засідання було проголошено низку доповідей з актуальних проблем вітчизняної освіти та методики навчання фізики і природничих наук.

рис 4рис 5

За результатами роботи конференції було визначено перспективи розвитку сучасного навчального середовища, шляхи покращення ефективності фізико-математичної і природничої освіти.

рис 6

Підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В. Волчанський