На фізико-математичному факультеті ЦДПУ ім. В. Винниченка розпочалась державна атестація випускників-бакалаврів. Першими складали державні екзамени студенти-фізики заочної форми навчання спеціальності 014.08 Середня освіта (Фізика): група ФМ17Б-З (вступ на базі повної середньої освіти) і група ФМ18БС-З (вступ на базі ОКР «Молодший спеціаліст»).

Комісією було розроблено процедуру дій з використанням електронних ресурсів Google Meet, Viber, електронної пошти й узгоджено її із здобувачами.

Розпочалась атестація зі складання комплексного іспиту з першого фаху. 2 червня випускники демонстрували знання й вміння розв’язувати задачі із загальної і теоретичної фізики.

фото 1фото 2

4 червня студенти складали практичну частину іспиту (педагогіка, психологія і методика навчання фізики).

фото 3фото 4       

За результатами складання першого екзамену комісія зробила висновок, що випускники продемонстрували належний рівень знань з фізики і методики її навчання, педагогіки і психології, сформованості фахових компетентностей, розуміння механізмів організації навчального процесу, необхідні для роботи на посадах учителів фізики основної школи.

На наступному тижні атестація продовжиться екзаменом з математики та методики її навчання.

Підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В. Волчанський