На фізматі відбулася віртуальна виставка творчих робіт студентів спеціальностей: 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) та 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології). Виклики сьогодення, що спричинені пандемією коронавірусу, внесли зміни в 2020–2021 навчальному році. Навчатися доводилось як у дистанційному форматі так і за змішаною (очно/дистанційною) формою навчання. Дистанційна форма проведення практичних занять дисциплін «Виробниче навчання» та «Технологічний практикум» зумовила суттєві зміни у структурі завдань, які виконували продовж року студенти спеціальностей: 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) та 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології) за освітньо-професійним рівнем «бакалавр».

12

Метою навчальних дисциплін «Виробниче навчання» й «Технологічний практикум» є формування у студентів відповідних професійних умінь та навичок у виготовленні одягу із текстильних матеріалів з використанням сучасних швейних інструментів та обладнання, а також активізація їх пізнавальної діяльності, розвиток вміння працювати самостійно. Серед переліку завдань основними є: розвиток творчих здібностей студентів та формування виробничо-технологічної компетентності.

34

Дистанційно студентки виконували творчі завдання: обирали моделі спідниць, брюк, шортів, суконь, блуз, жилетів; добирали матеріали для їх виготовлення; здійснювали конструювання та моделювання власної моделі.

56

В швейних майстернях відбувався технологічний процес: розкроювання, підготовка та проведення примірок, пошиття та оздоблення виробу.

78

І хоча не вдалось провести масовий захід «Палітра моди» цьогоріч, пропонуємо віртуальну виставку здобутків студенток груп ПО17Б, ПО18Б, ПО19БС, ТН19Б, ТН18Б, ТН19БС, ТН17Б.

Матеріал підготувала старший викладач Куценко Т.В.