25 травня 2021 року відбувся екзамен із навчальної дисципліни «Костюм народів світу», яка є вибірковою циклу професійної підготовки студентів спеціальності Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості). Доцент кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Манойленко Наталія Володимирівна під час проведення екзамену студенткам групи ПО17Б виявила високий рівень знань та набутих компетентностей здобувачів освіти. Але це й не дивно, адже усі студентки сумлінно та із творчим підходом виконували усі завдання викладачки та презентували результати навчання у вигляді творчих індивідуальних проєктів. Студентки підготували та захистили свої дослідницькі творчі проєкти з різних тем курсу. Наприклад, цікавим було дізнатися про «Ідеали краси та прикраси в Стародавньому Єгипті».

001002003

Цікавою стала доповідь на тему «Особливості французького костюму». Із виступів студенти дізнавалися про походження різних видів оздоблень, колірних поєднань тощо.

004

Ґрунтовним та цікавим для студентів стало дослідження на тему «Історія  українського костюму та його сучасні тенденції», яке підготувала студентка Олександра Парфьонова. 

005006007008

Вивчення даної навчальної дисципліни спрямовано на формування у студентів цілісного уявлення про еволюцію костюмних форм, основні етапи розвитку костюму народів світу в контексті історико-культурних зрушень епохи, про відмінності традицій і новизни у моді, основні художні стилі і напрямки в костюмах народів світу, історико-костюмну термінологію, основні стилі сучасного одягу, стилі одягу пов’язані із різними історичними епохами тощо.

Вітаємо усіх студенток групи ПО17Б із відмінними результатами на екзамені із навчальної дисципліни «Костюм народів світу» та бажаємо успішного вступу до магістратури!