На кафедрі теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці і безпеки життєдіяльності запроваджено системна організація й проведення стажування (перепідготовки) викладачів. Особливості її полягають у тому, що створено групи викладачів за спеціальностями, які по кожній навчальній дисципліні формують індивідуальні плани підвищення кваліфікації. Такі групи проходять колективні в часі стажування в Українській інженерно-педагогічній академії м. Харків згідно розкладу занять.

001

Так у 2020 р. таке комплексне стажування пройшли 13 викладачів кафедри та 2 викладачі загальноуніверситетських кафедр, що проводять заняття із студентами спеціальності «Професійна освіта (Технології виробів легкої промисловості)». У дистанційному режимі викладачі академії проводили заняття з групами та індивідуальні з кожної навчальної дисципліни.

002

За ініціативою викладачів спеціальності «Професійна освіта (Цифрові (компʼютерні) технології)» з 5 квітня в академії розпочали аналогічне дистанційне навчання професор М.І.Садовий, доценти С.І.Рябець, О.В.Абрамова, О.В.Пуляк, А.І.Ткачук, О.М.Трифонова, С.О.Шлянчак, О.М.Щирбул, ст. викладачі С.М.Богомаз-Назарова, Д.В.Соменко, старший лаборант кафедри Н.М.Крамаренко з курсу «Комунікація в цифрову епоху». Заняття проводять викладачі кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики факультету комп’ютерних і інтегрованих технологій в виробництві та освіті.

003004

Заняття розпочала завідувачка кафедри О.П.Нечуйвітер – доктор фізико-математичних наук, яка прочитала лекцію «Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя». Провідний фахівець кафедри Є.В.Громов – кандидат педагогічних наук, доцент грунтовно проаналізував проблему створення та використання віртуальних засобів навчання у підготовці майбутніх фахівців цифрових технологій. По завершенні лекцій відбулася тривала й цікава дискусія з проблем, піднятих у лекціях. Заняття проводитимуться три рази на тиждень. По завершенню стажування кожен викладач одержить свідотство.

Інформацію підготували Крамаренко Н.М., Садовий М.І.