Минулого року старший викладач кафедри інформатики та інформаційних технологій Шлянчак Світлана Олександрівна анонсувала розробку лекцій до курсу «Прикладне та web-програмування», в якому студенти знайомляться зі світом Web.

001

Курс викладається на спеціальності 015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології) три семестри, у цьому році він підходить до завершення і цей семестр є останнім у вивченні цієї дисципліни.

002

Підводячи попередні підсумки, Світлана Олександрівна  поділилася враженнями від роботи зі студентами та відзначила, що студенти ознайомилися з допоміжними інструментами розробника, але особливий інтерес у них  викликали завдання щодо роботи з бібліотекою jQuery. Основна ідея jQuery – це виконувати звичайні завдання JavaScript простіше і робити їх коротшими. Адже іноді один рядок в jQuery замінює 20 рядків JavaScript коду. Також jQuery має дуже детальну документацію, перекладену на багато мов і різні питання, які можуть виникнути при роботі з цією бібліотекою вже описані. Весь функціонал jQuery розбитий на категорії, тому легко відшукати методи, які потрібні для вирішення конкретних завдань.