На кафедрі теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності з часу ліцензування проводиться тривала системна  робота з підготовки до акредитації спеціальності 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості). Головна увага зосереджена на організацію освітнього процесу із забезпечення  його якості.

Якщо раніше основне у якості освіти розглядалося досягнення кращої оцінки виконання контрольних робіт, здачі екзаменів, виконання проектів, підготовки до знаннєвого забезпечення професійної підготовки, то нині якість освіти розглядається як інтегрована сукупність: кількості публікацій + суспільна користь діяльності + управління навчанням (методика навчання) + ріст кількості професорів та доцентів + підготовка статей + якість навчання, причому не лише викладач оцінює компетентність студента, а й студенти оцінюють викладачів: чи є у викладачів книги, методичні матеріали, конспекти та ін. + анкетування студентів з проблем доступу до якісної освіти + кількість публікацій у Scopus чи Web of Science + кількість проектів науково-дослідної роботи.

Крім цього увага звертається на формування освітньої професійної програми спеціальності, на основі якої формується навчальний план. До цієї роботи залучаються роботодавці, студенти, управлінці, громадськість. Зокрема активну участь тут бере студентка Н. Скляренко, директорка професійного ліцею сфери послуг та торгівлі Л. Снєжко, заступник  директора департаменту освіти і науки ОДА В. Таборанський, директорка навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Кіровоградській області А. Шолудько та ін.

001002003004

Повідомлення підготовлено завідувачем кафедри професором М. Садовим