Не встигли студенти спеціальності 015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології) навтішатися перемогами в міжнародному онлайн-конкурсі творчих робіт «Арт-дизайн «Дивосвіт» у рамках реалізації Міжнародного наукового проекту «Євроінтеграція в освіті, науці і культурі» як отримали чергове перше місце в міжнародному конкурсі творчих робіт «Youth Art». Цього разу, крім майбутніх фахівців комп’ютерних технологій конкурсом зацікавилися і студенти спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології).

Як зазначають організатори, метою онлайн конкурсу «Youth Art» є підтримка і розвиток студентської молодіжної творчості в мінливих умовах сьогодення, заохочення у студентському середовищі новаторських ідей в створенні оригінального одягу, предметів декору, інтер’єру тощо; популяризація використання психологічних арт-технологій в роботі з населенням.

Конкурсна (експертна) комісія, до якої входили представники вищої школи управління та адміністрації в Ополє (Польща) та представники вітчизняних закладів вищої освіти відібрала найкращі роботи.

Перемогу в номінації «функціональний hand-made», що передбачав технічну розробку функціональних предметів домашнього інтер’єру, які мають побутове значення, отримав студент групи КТ18ББогдан Апанасєвич (керівник ст. викладач кафедри ТМТПОПБЖ Д.В.Соменко). Богдан презентував інтерактивну «Лампу-нічник».

1

Його розробка – інтерактивна лампа-нічник після ввімкнення мікроперемикачем на задній стінці корпусу, може працювати в двох режимах:

-змінювати кольори свічення в залежності від температури навколишнього середовища;

-змінювати кольори після піднесення до її корпусу руки, за допомогою вбудованого ємкісного датчику дотику.

Корпус лампи змодельований за власними кресленнями та роздрукований на 3D-принтері.

В якості розсіювача світла використана напівпрозора частина світлодіодної побутової лампи.

Керуючим елементом слугує апаратно-програмна платформа Arduino Pro Mini. Використаний трьох-колірний світлодіод зі спільним анодом, який дозволяє за допомогою комбінування трьох основних кольорів палітри RGB отримати більше 16 000 000 кольорів. В якості термодатчика слугує DS18B20. За перемикання в ручному режимі відповідає цифровий ємнісний датчик дотику TTP223.

Схема та програмне забезпечення: принципова електрична схема та програма має безліч можливих налаштувань, спроектована та запрограмована за власними ескізами.

23456

Активну участь в конкурсі взяли й інші студенти нашого факультету, які отримали сертифікати за участь у номінації «декоративний hand-made» (предмети домашнього інтер’єру, які мають декоративне значення):група ТН20М Владислав Мітяй (керівник:доц. кафедри ТМТПОПБЖ О.М.Трифонова) – декоративні вазочки виготовлені на 3D-принтері, група КТ19Б-С Вікторія Головченко (керівник: ст.викладач кафедри ТМТПОПБЖ Д.В.Соменко) – декоративні пташки виготовлені на 3D-принтеріта КТ18Б Лілія Абрамова (керівник:ст.викладач кафедри ТМТПОПБЖ Н.В.Манойленко) – картина.Група ТН19Б Чаповський Олександр, група ТН20Б-С Дудін Максим та Дудін Віктор(керівник: доц. кафедри ТМТПОПБЖ С.І.Рябець).

Всі надіслані на конкурс роботи отримали високу оцінку, а їхні автори відповідні сертифікати.

789101112

Роботи студентів були присвячені розробці технічного дизайну та презентації психологічної технології арт-напрямку.

Робота Владислава Мітяя (група ТН20М) присвячена створенню декоративних вазочок. Вони виготовлені на 3D-принтері та спроектовані власноруч. Одна з вазочок надрукована за допомогою поєднання двох відтінків зеленого.

1314

Робота студентки групи КТ19Б-С Вікторії Головченко полягала в створенні декоративної прикраси (ялинкова іграшка) «Синичка».

Ігнашка змодельована за технологією Voronoi.

Діаграма Вороного безлічі точок на площині являє таке розбиття площин, при якому кожна область цього розбиття утворює безліч точок, більш близьких до одного з елементів множини, ніж до будь-якого іншого елементу множини.

Саме ця технологія дозволяє створювати сучасні, футуристичні об’єкти, які можуть слугувати сучасною незвичною прикрасою інтер’єру та мати функціональний характер, так як відрізняються своєю легкістю та міцністю конструкції.

«Синичка» виготовлена за допомогою технології 3D-друку, з безпечного пластику PLA.

1517

Студентка КТ18Б Лілія Абрамова представила на конкурс картину, що була виконана нею, як творча робота в рамках номінації «декоративний hand-made»: предмети домашнього інтер’єру, які мають декоративне значення.

19

Бажаємо студентам не зупинятися на досягнутому. Та маємо надію,що створення авторських робіт та активна участь в конкурсах спонукатиме до нових звершень та невинно підвищуватиме рівень фахового професіоналізму!

Інформацію підготували зав. кафедри ТМТПОПБЖ М.І.Садовий та ст. викладач кафедри ТМТПОПБЖ Д.В.Соменко