29 січня 2020 року в аудиторії 502 фізико-математичного факультету проводились традиційні заняття для курсів підвищення кваліфікації вчителів фізики та астрономії, які були організовані лабораторією природничо-математичних дисциплін Комунального закладу "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського" (методист – кандидат педагогічних наук А.А. Дробін).

    фото 1фото 2

Активну участь в проведенні курсів взяли викладачі нашого фізико-математичного факультету. Вони запропонували вчителям своє бачення шляхів покращення вивчення школярами фізики та астрономії в українських школах, описали роботу з наочним обладнанням і використання відповідних інформаційних ресурсів.

Із сучасним станом фізичної науки та перспективами її розвитку ознайомив слухачів завідувач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, доктор педагогічних наук, професор М.І. Садовий. Значна увага була приділена взаємозв’язку сучасних фізики, біології, медицини та інформаційних технологій.

Доцент кафедри фізики та методики її викладання, кандидат фізико-математичних наук, вчитель-методист О.В. Волчанський поділився з колегами своїм баченням особливостей викладання астрономії, роботи з астрономічним обладнанням, створенням наочностей, а також досвідом роботи з талановитою молоддю при підготовці їх до участі у фізичних й астрономічних конкурсах та олімпіадах.

фото 3фото 4

Під час перерви у роботі курсів Олег Володимирович ознайомив учителів із переліком спеціальностей, які пропонує фізико-математичний факультет ЦДПУ ім. В. Винниченка. Особливу зацікавленість в учасників семінару викликало нове для галузі поєднання спеціальностей "Фізика і англійська мова", яка дозволить випускникам вільно почувати себе в європейському та світовому освітньому і науковому просторі, зокрема брати участь в магістерських програмах Делаверського та Північнотехаського університетів (США), з якими наш університет має відповідні домовленості.

фото 5фото 6