Минулого семестру троє студенток фізико-математичного факультету навчалися за програмою обміну студентами у Поморській академії м. Слупськ, Польща. Одна з них – Дядик Аліна Володимирівна (студентка третього курсу нашого факультету спеціальності Математика). Вона і розповіла нам про особливості цьогорічного навчання у Польщі, адже це вже друге поспіль її перебування у Поморській академії за програмою обміну. Далі – пряма мова Аліни.

«Цього року, мені знову випала можливість взяти участь в обміні студентами з Поморською академією. Мій семестр був насичений яскравими емоціями, великим обсягом знань, новими уміннями та навичками, а також знайомствами з досвідченими людьми. Навчання розпочалося з жовтня і тривало до середини січня.

Вивчала такі дисципліни: Geometria analityczna, Arkusze kalkulacyjne – metody zawansowane, Język rosyjski, Iinformatyka, Algebra liniowa, Analiza matematyczna, Język polski, Praktyczne zastosowanie internetu w pracy zespolowej.

Geometria analityczna – створювали 3D моделі фігур та вивчали програму Geogebra, в якій пізнавали нові можливості та розв’язували завдання.

Arkusze kalkulacyjne – metody zawansowane – розробляли загальні схеми вирішення поставленої задачі за допомогою електронної таблиці; проектували та будували параметризовані програми в електронній таблиці з розширеною структурою.

Praktyczne zastosowanie internetu w pracy zespolowej – створювали різноманітні сайти (https://sites.google.com/view/alinadiadyk/).

Заняття та виклади промайнули швидко…  Настала сесія… Як то добре, що я була старанною ученицею))

З деяких предметів були екзамени, а з деяких звичайні заліки.  Щоб отримати залік, потрібно було скласти теорію з викладу та залічити колоквіуми.

З екзаменами було складніше… Трудність полягала в вищому рівні завдань та складному теоретичному рівні

Але, незважаючи на всі ці аспекти, сесія була здана на «добре» та «відмінно» (але все таки п’ятірок було більше).

Отже, навчання у Польщі – не відпочинок. Відправлятись до польського вузу варто лише тоді, коли є реальне бажання отримати рентабельну освіту, тому що просто відсидіти на лекціях не вдасться. Жорсткість перевірки знань повністю відповідає рівню навчання. Мабуть тому польських випускників майже одразу і забирають до себе в штат провідні компанії».

Зараз всі троє студенток зайняті складанням семестрової сесії уже в нашому університеті. Тож побажаємо їм успішно справитися з цим випробуванням.

Презентацію студенток «Слід Слупських муралів» можна подивитися тут.