21 грудня 2019 року комунальний заклад "Навчально-виховне об'єднання "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 - центр дитячої та юнацької творчості "Оберіг" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області" гостинно прийняв учасників міської учнівської олімпіади з астрономії. Цьогоріч олімпіада відбувалась у переддень однієї з важливих астрономічних дат – дня зимового сонцестояння.

фото 1

До участі в олімпіаді були залучені учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Кропивницького. Традиційно змагання відбувались у два тури. У першому було запропоновано розв’язати тестові завдання із різноманітних тем шкільного курсу астрономії (астрометрія, небесна механіка, астрофізика). У другому турі учні виконували розрахункові завдання.

фото 2

В результаті ретельної перевірки виконаних завдань журі визначило переможців олімпіади та кандидатів до участі у обласному турі олімпіади.

Гідно виступила команда фізико астрономічного гуртка нашого Наукового ліцею (керівник доцент кафедри фізики та методики її викладання Волчанський О.В.), яка посіла значну кількість призових місць, а саме:

  • дипломом І ступеня нагороджено:
  1. Пешехонову Катерину, ученицю 10 фізико-математичного класу;
  2. Скорохід Єлизавету, ученицю учня 11 фізико-математичного класу;
  3. Моргунова Андрія, учня 11 фізико-математичного класу;
  • дипломом ІІ ступеня нагороджено
  1. Волощука Михайла, учня 10 фізико-математичного класу;
  2. Панченка Гліба , учня 11 фізико-математичного класу;
  3. Остроухову Ольгу, ученицю 11 фізико-математичного класу;
  • дипломом ІІІ ступеня нагороджено:
  1. Семеренко Дарю, ученицю 9 класу;
  2. Зайцева Дмитра, учня 10 біолого-хімічного класу;
  3. Шевченко Олену, ученицю 11 фізико-математичного класу.

Вітаємо переможців із важливим здобутком! Бажаємо впевнено рухатись по обраному шляху і постійно підкорювати все нові наукові вершини!