Напередодні Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтера в бібліотеці Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася зустріч із бійцями АТО, які серед перших стали на захист Вітчизни. У спілкуванні взяли участь студенти груп ПО17Б та ТН18Б-С спеціальності Трудове навчання.

1 2

Зустріч складно назвати легкою… Довгорук Вадим та Петринко Василь – бійці 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго – живі легенди. Вони захищали Донецький аеропорт. Це їх ворог назвав Кіборгами. Супроводжували колони з пораненими і загиблими у Дебальцівському котлі. Воїни самі не раз були на межі життя і смерті, зазнавали поранень, потім знову поверталися на фронт. Їхній девіз «Ніхто, крім нас» гартував дух у боях, додавав сил, щоб вистояти, не відступити, гнати ворога з рідної землі. Завдяки нашим захисникам маємо можливість спокійно вчитись, працювати, відпочивати, радіти життю.

3 4

На зустріч були також запрошені волонтери Бородіна Тетяна (ГО «Серця матерів») та Давидова Ірина (ГО «КОМПАС»). Саме волонтери стали надійною підтримкою військовим у перші дні війни. У найтяжчий для України час об’єдналась велика спільнота людей доброї волі. Разом цілодобово готували сухі борщі, виготовляли маскувальні сітки, приймали від небайдужих громадян теплий одяг, взуття, їжу. Серед найдорожчих подарунків для наших воїнів були дитячі малюнки та листи. Усе зібране добро пакували у посилки і відправляли з не менш хоробрими волонтерами, які власним транспортом проривались до частин та добробатів на передові лінії фронту, ризикуючи життям.

5 6

На згадку про зустріч студенти вручили власноруч виготовлені подарунки нашим захисникам. Для маленької донечки Вадима Довгорука Анастасія Сидоренко зв’язала зайчика, а для Василя Петринка Юлія Лещенко зв’язала мишку – символ прийдешнього року.

7 8

Щиро вітаємо всіх волонтерів з нагоди Міжнародного дня волонтера.

Найщиріші вітання українським військовим із Днем Збройних Сил України!

Слава Україні! Героям Слава!

Матеріал підготувала ст. викладач Куценко Т.В.