З 28 жовтня по 1 листопада 2019 року в м. Харкові відбувався фінальний етап ХV Всеукраїнського турніру юних економістів, у якому взяли участь 18 команд з дев’яти областей України: Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Сумської, Харківської, Хмельницької та Чернівецької. До складу журі від Кіровоградської області була запрошена доцентка кафедри прикладної математики, статистики та економіки Н.О. Пасічник.

001 002

Потужно була презентована Харківщина, котра представила для участі в турнірі дев’ять команд. У процесі турнірних боїв учасники змагань аналізували актуальні економічні проблеми сьогодення, демонструючи не лише предметну економічну компетентність, а й командну гру, вміння вести дискусію, аргументуючи власну точку зору. Високий рівень підготовки всіх учнівських команд до турніру – це не лише значні зусилля самих учнів, а й високий професіоналізм педагогів, які їх готували до напружених інтелектуальних змагань.

003 004 005

Після проведення чверть- і півфінальних запеклих протиборств, визначилися команди фіналісти – «Бізнес-сила» (м. Харків), «555-й Мегаполіс» (м. Харків) і «Оптима» (м. Харків), учасники яких показали високий рівень економічних знань, загальної ерудиції та розвинуті ораторські здібності. На фінальному етапі розглядалися такі питання: 1) причини ірраціональності поведінки споживача; 2) економічна свобода в Україні: міф чи реальність; 3) обґрунтуйте економічну доцільність участі у фінальному етапі Всеукраїнського турніру юних економістів. Перше місце виборола збірна команда «Бізнес-сила» переможно довівши, що майже 400 годин підготовки (за їхніми підрахунками) кожного учасника команди до турніру були використані ефективно.

006 007 008

Необхідно відмітити високий рівень організації та проведення ХV Всеукраїнського турніру юних економістів, який став реальністю завдяки взаємодії багатьох суб’єктів та інституцій.

009 010 011

Більш детально з інформацією про ХV Всеукраїнський турнір юних економістів можна ознайомитися на сайтах державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» (mzo.gov.ua/2019/11/05/u-kharkovi-pidbyly-pidsumky-zmahan-khv-vseukrains-koho-turniru-iunykh-ekonomistiv/) та Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти (http://edu-post-diploma.kharkov.ua/?news=фінальний-етап-хv-всеукраїнського-учн). Фото турніру надані цими ж сайтами.

Повідомлення підготувала доцент Н.О. Пасічник.