Після перерви на літні канікули семінар «Математика, її застосування та викладання» розпочав свою роботу з 16 жовтня 2019 року доповіддю «Метричні характеристики нескінченновимірних множин», з якою всіх присутніх ознайомив кандидат фізико-математичних наук Романов Володимир Олександрович.

001

Було розглянуто скінченні та нескінченні множини, аспекти нескінченновимірних множин та наведено природні приклади, які були цікавими для усіх присутніх. Доповідач також ознайомив з відкриттями та життєвим шляхом науковців, котрі працювали з розглядуваними поняттями.

Нагадуємо, що результати семінару публікуються у збірнику наукових праць «Наукові записки. Серія: Математичні науки», у останньому 75-ому номері якого можна ознайомитись з геометричними індексами нескінченновимірних множин. Електронна версія збірнику розміщена на сайті фізико математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Ще одна стаття за темою семінару буде опублікована у наступному випуску Наукових записок.

Володимир Олександрович Романов виявив бажання доповідати наступного засідання, яке відбудеться 30 жовтня 2019 р. Цього разу темою доповіді буде «Факторні відображення в топології та природничих науках».

002 003

Запрошуються усі, хто бажає збагатитись новими знаннями.