2 жовтня 2019 року в приміщенні НВО №6 найкращі учні міських шкіл Кропивницького виявляли таланти в ході міського етапу турніру юних фізиків (ТЮФ). ТЮФ являє собою командне змагання школярів, які мають здібності вирішувати складні наукові задачі, подавати рішення в переконливій формі.

фото 1  

Команди попередньо провели власні дослідження, результати яких представили на розгляд аудиторії. Журі оцінювало якість досліджень, а також вміння вести наукову дискусію, виступаючи у ролі доповідача за власним проектом, у ролі опонента та рецензента чужих проектів.

фото 2а фото 2б

Взяла участь у турнірі й команда фізико-астрономічного гуртка нашого Наукового ліцею (науковий керівник доцент кафедри фізики та методики її викладання Волчанський О.В.) у складі: Волков Олександр (капітан), Пешехонова Катерина, Волощук Михайло, Остроухова Ольга, Панченко Гліб, Лимар Тетяна, Семенченко Дар’я, Шома Ярослав.

Попередньо було проведено власне дослідження за проектом «Ферит, який співає», присвячений вивченню коливальних процесів.

фото 3 фото 4

Активну допомогу у проведенні досліджень надавали викладачі і співробітники кафедри фізики та методики її викладання: доцент Чінчой О.О., завідувач лабораторії Донець Н.В. (вчителі Ліцею), завідувачі лабораторії Соменко Д.В., Сірик П.В., а також учні Ліцею Зайцев Дмитро і Астаф’єва Вікторія.

За сумарними результатами команда Наукового ліцею посіла перше місце! Вітаємо команду і бажаємо подальших успіхів!

Інформацію надав доцент кафедри фізики та методики її викладання Волчанський О.В.