Щороку обсяг програмного забезпечення, що використовується в бізнесі, росте. Це призводить до зростання кількості помилок в ПЗ і безперервному підвищенню попиту на QA фахівців-тестувальників ПЗ.

Починаючи з цього навчального року до складу дисциплін професійної підготовки спеціальності 122 Комп’ютерні науки включено новий курс «Тестування програмного забезпечення».

У четвер 5 вересня 2019 року на четвертій парі (ауд. 204) курс було презентовано доцентом кафедри інформатики та інформаційних технологій Присяжнюк Оленою Віталіївною.

001

В рамках курсу передбачається ознайомлення студентів із фундаментальними основами та поняттями тестування, процесом створення тест-кейсів, ознайомлення із багами, опис баг у системі, вивчення видів вимог у QA, критеріїв тестування вимог, методології тестування, видів тестування програмного забезпечення, контролю отриманих знань. Заняття складаються з теоретичної інформації та розгляду й вирішення практичних завдань з реальних проектів.

Курс започатковано за підтримки провідної української компанії  з тестування програмного забезпечення QATestLab  Ukrainian HI-Tech Initiative (https://training.qatestlab.com/blog). Усі практичні завдання студенти виконують в особистому кабінеті, зареєструвавшись у відповідних системах WEB100 Platform: QATestLab Univer, MantisBT, TestLink. Після успішного проходження курсу студентам будуть надані сертифікати від компанії QATestLab.