Вітаємо переможців Міжнародного конкурсу дизайнерів «Мода без кордонів» Тетяну Босу, Ірину Кудревич та керівника творчих робіт студенток доцента Оксану Віталіївну Абрамову.

001

Тетяна Боса отримала диплом І ступеня у номінації Прет-а-порте Де люкс за колекцію «Аурелія». Колекція створена за принципами біоніки, із використанням творчого джерела підводного світу – медузи. У моделях суконь використані легкі прозорі та напівпрозорі тканини помаранчевого, ніжно рожевого та блакитного кольорів. Напівкорсетні сукні та комбінезони Х-подібного силуету оброблені воланами, оборками, які імітують щупальці медуз, а застосування оздоблення стрічками та стразами надають образам ніжності та елегантності.

Як зауважує дизайнерка Т. Боса: «Надихнувшись ніжністю, легкістю але водночас небезпечністю прекрасних створінь – медуз, було вирішено створити колекцію, яка б навіювала на думки про океанічний світ».

002003004

Ірина Кудревич отримала диплом І ступеня у номінації Відкриття Року та диплом ІІІ ступеня у номінації Прет-а-порте за створену колекцію «Реінкарнація». Колекція розроблена у етно-стилі з елементами спортивного стилю, використано старовинну технологію печворк, комбінування різних тканин, плетення та новітню техніку крейзі-вул із застосуванням водорозчинного матеріалу, методи комбінаторного та модульного проектування одягу. У колекції І. Кудревич продемонстровано можливості екологічної переробки текстильних матеріалів, збереження навколишнього середовища. Відповідальна мода – це тенденції майбутнього, тому дуже приємно, що судді оцінили творчий задум нашої дизайнерки!

«Нашою метою було творчо утилізувати вживаний одяг, вінтажні тканини та пряжу й створити сучасний зручний одяг. Під час пошиття було використано 20 відрізків тканини різних властивостей, 50 краваток, незлічену кількість клаптиків тканини та відрізків пряжі, окрім того було врятовано від смітника спідницю, піджак, джемпер і брюки», – повідомила дизайнерка І. Кудревич.

005006007008009

Пишаємося нашими переможницями!!!

Повний фотозвіт про перемогу наших студентів дивіться у «Фотогалереї».