Відділ «Історії обчислювальної та комп’ютерної техніки», який входить до складу Музею Історії Техніки, продовжує проводити просвітницьку роботу для жителів міста і області. З часу відкриття музею його відвідали майже 1550 екскурсантів.

001

У поточному 2019 року викладачами кафедри інформатики та інформаційних технологій проведено екскурсії для керівників гуртків науково-технічної творчості, учасників обласного фіналу Національного чемпіонату з усного математичного рахунку Прангліміне та ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій, учнів 9-х класів Наукового ліцею Міської ради міста Кропивницького та 5-х класів Комишуватської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоукраїнської районної ради Кіровоградської області.

002003004

Запрошуємо учнів і вчителів шкіл міста та області, студентів інших навчальних закладів відвідати наш музей. Екскурсії до відділу «Історії обчислювальної та комп’ютерної техніки» дають можливість ознайомитись з історією обчислювальної техніки в таких розділах: домеханічні та механічні обчислювачі, калькулятори, аналогові обчислювальні машини, персональні комп’ютери, ноутбуки, проектори, сканери, принтери, ігрові пристрої. Також в музеї представлена експозиція з такими компонентами персональних комп’ютерів: материнські плати, процесори, оперативна пам’ять, носії інформації, відео карти, звукові карти, мережеве обладнання та різноманітні контролери.

005006007008009