Вже п’ятий рік поспіль студенти фізико-математичного факультету, зокрема спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології), приймають активну участь у Міжнародній агропромисловій виставці «AGROEXPO». Цього року загальна площа експозицій виставки склала 125000 квадратних метрів, а загальна кількість експонентів сягнула цифри в 592 компанії. Дуже насиченою подіями й заходами була й програма, що включала ділову частину (конференція, семінари, дискусії), експозиції техніки й тваринництва, демонстраційні покази ґрунтообробних знарядь у дії на полях, «Стронгмен-шоу», «Покровський ярмарок», виставка автомобілів «AUTOLAND».

001

Серед закладів вищої освіти, які цього року були зручно розміщені на другому поверсі реконструйованого закритого виставкового павильону, Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка відзначився творчим доробком студентів та викладачів теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, а саме: різьблення по дереву, вишиті різними техніками рушники, вироби в техніці «patchwork», лялькові іграшки, бісероплетіння тощо. Молодь активно цікавилась експозицією цих виробів, запитували про технологію виконання та врешті решт про спеціальності, які готують відповідних фахівців. Крім того, фізико-математичний факультет організовує й екскурсійні поїздки своїх студентів на вже традиційні такі щорічні виставки. Цього року студентів і викладачів факультету вразили нові зразки комбайнів, тракторів, причіпних с/г знарядь, легкових та вантажних автомобілів, енергетичних установок і обладнання, дрони, енергозберігаюче освітлення, інструменти та інша техніка, а також племенні свійські тварини та птиця.

002

Привернув увагу й Покровський ярмарок, який проходив в рамках цієї виставки, де частували елітними сортами яблук, винограду, горіхів, медовухою, знайомились з народними промислами, слухали виступи самодіяльних народних колективів тощо. В результаті не тільки чудовий настрій, захоплення та приємні враження, а й «живе» знайомство з останніми новинками техніки та технологій, які вивчаються в курсах основ виробництва, виробництва та обробки конструкційних матеріалів, машинознавства, технічної й прикладної творчості та інших, що входять до фахової підготовки.

Інформацію підготував доцент кафедри ТМТПОПБЖ Рябець С.І.

003004005006007