Уже стала традицією тісна співпраця педагогічного колективу  фізико-математичного факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка із заснованим на базі нашого університету Педагогічним ліцеєм.

20 квітня 2018 року в рамках Тижня факультету була організована екскурсія до відділу астрономії, оптики та квантової фізики факультетського Музею історії техніки для учнів 11 фізико-математичного класу ліцею. До речі, багато занять цього класу проходить у факультетських аудиторіях.

2

Науковий керівник відділу Астрономії, оптики та квантової фізики Музею історії техніки доцент кафедри фізики та МВФ О.В. Волчанський розповів учням про принцип дії та основні функції оптичної апаратури, провів короткий огляд експозиції відділу. Учні отримали можливість потримати в руках оптичні й астрономічні прилади, ознайомилися з методикою їх використання в наукових дослідженнях.

3

Оскільки відділ музею розташований у лабораторії оптики, ліцеїсти ознайомилися з обладнанням та тематикою лабораторних робіт з хвильової, геометричної та квантової оптики (якраз ці розділи вони вивчали останніми). Екскурсанти отримали можливість провести спектральні і дифракційні дослідження на обладнанні лабораторії оптики (завідувач лабораторії О.О. Сазонова).

4    5

Гості отримали позитивне враження від експозиції Музею історії техніки, а також від можливості взяти участь у наукових дослідженнях і експериментах.