27 лютого 2018 року фізико-математичний факультет Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка приймав гостей з усієї України. Тематичним приводом зустрічі став семінар-практикум «Реалізація компетентнісного підходу до вивчення предметів природничо-математичного циклу в основній та старшій школі».

2

Захід об’єднав учителів фізико-математичних дисциплін Кіровоградської області та авторів провідних підручників з фізики та математики для учнів закладів загальної середньої освіти.

Під час відкриття семінару-практикуму учасників привітали проректор з наукової роботи С.П. Михида та декан фізико-математичного факультету Р.Я. Ріжняк.

3

Основними спікерами заходу стали:

- Гельфгат Ілля Маркович, кандидат фізико-математичних наук, кавалер ордена «За заслуги» трьох ступенів, Заслужений вчитель України, відмінник народної освіти, викладає у Харківському фізико-математичному ліцеї № 27, центрі довузівської освіти Харківського університету, почесний громадянин Харкова, автор підручників і навчальних посібників з фізики;

- Засєкіна Тетяна Миколаївна, кандидат педагогічних наук, член Лабораторії дидактики фізики, заступник директора з науково-експериментальної роботи Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, фахівець у галузі теорії та методики навчання фізики, старший науковий співробітник, автор підручників та навчальних посібників з фізики;

- Нелін Євген Петрович, викладач математики, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри тестових технологій і моніторингу якості освіти Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, професор, автор підручників та навчальних посібників з математики;

- Сиротюк Володимир Дмитрович, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри методики навчання фізики та астрономії, відмінник освіти України, головний редактор журналу «Фізика та астрономія в школі» та «Наукового часопису» НПУ імені М.П. Драгоманова, автор підручників та навчальних посібників з фізики.

4

Активними учасниками заходу стали методист науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», к.пед.н. А.А. Дробін та завідувач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності М.І. Садовий. Вони також долучилися до круглого столу з учителями та авторами підручників з фізики та математики для закладів загальної середньої освіти.

5

Всім учасникам заходу була запропонована цікава культурна програма у музеях фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та надані змістовні презентаційні матеріали щодо спеціальностей фізико-математичного факультету з чітким зазначенням предметів ЗНО, що передбачені у 2018 році.

Інформацію підготувала доц. О.М.Трифонова

678910