18 лютого 2018 року фізико-математичний факультет ЦДПУ ім. В. Винниченка приймав учасників обласної учнівської олімпіади з інформаційних технологій. Майже 100 кращих учнів з’їхалися з усіх районів області, щоб помірятися вправністю та винахідливістю у використанні офісних додатків. Приємно, що більшість вчителів, які підготували і привели сюди своїх учнів, випускники нашого факультету. Учасників олімпіади та їхніх вчителів привітали декан фізико-математичного факультету Ріжняк Ренат Ярославовичголова журі доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій Лупан Ірина Володимирівна та заступник голови журі завідувач лабораторії інформаційно-технологічної освіти Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Чала Марина Станіславівна.

2

Змагання тривали чотири години в комп’ютерних класах університету. Ті, хто бував на таких змаганнях, знає, що виконати олімпіадне завдання з ІКТ не просто: за чотири години треба встигнути створити анімаційну презентацію (в цьому році це було моделювання роботи двигуна внутрішнього згорання), за зразком підготувати у середовищі текстового процесора бланк документа для ефективного діловодства та виконати обчислення у середовищі електронних таблиць. Зазвичай труднощі викликає завдання на обробку баз даних, але в цьому році каменем спотикання для учасників стали саме завдання з електронними таблицями: крім володіння відповідним інструментарієм від учасників вимагалося ще й знання деяких математичних алгоритмів.

3

Цього року найкращий результат показав призер минулорічної олімпіади Максим Паламарюк – учень 10-го класу КЗ «НВК «Долинська гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» Долинської районної ради» (вчитель С.С. Карявка). Максим набрав 92 з 97 можливих балів.

4

Серед одинадцятикласників кращими стали Запорожець Богдан з Комунального закладу "Добровеличківське навчально-виховне об'єднання "спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад" Добровеличківської районної ради та Зенченко Євгеній – учень КЗ «НВК «Долинська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» Долинської районної ради».

5

Найбільше ж призерів виявилося серед дев’ятикласників. Так перші місця вибороли кропивничани Карауш Дмитро – учень Кіровоградського колегіуму, – та Гацан Сергій  з НВО «Вікторія-П». Дипломи другого ступеня отримають дев’ятикласники Турчин Софія з Світловодської СЗШ № 7, Коваленко Едуард з Долинської гімназії №3, Новаковський Андрій з Кіровоградського НВО №33, Бодішова Вікторія з Долинської ЗШ №4 та Чітадзе Дарина з Олександрійського ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 15, а також восьмикласниця з Кіровоградської гімназії нових технологій навчання Сірікова Ольга.

6

Дипломи третього ступеня вибороли одинадцятикласниця Маркова Яна та дев’ятикласниця Максімова Аліна з з Олександрійського Ліцею інформаційних технологій, дев’ятикласники Демченко Ігор з Голованівської ЗШ ім. Т.Г.Шевченка, Кузьменко Анна з Світловодської СЗШ № 3, Гусан Катерина з Глодоської ЗШ (Новоукраїнський район). Також, виступаючи за 9 клас, дипломи третього ступеня отримають восьмикласники Козлов Ян з Кіровоградського НВО №6 та Дзюник Олександр з Світловодської СЗШ № 7.

7

Радує, що розширюється географія призерів олімпіади. Також цікаво, що збільшується кількість дівчат-учасниць. Цього року їх було вже майже 30%, але завоювали вони 8 з 18 призових місць.

8

Вітаємо усіх переможців обласного етапу, їхніх вчителів і батьків із успішним завершенням ІІІ-го етапу олімпіади. Бажаємо подальших успіхів. Запрошуємо цьогорічних учасників готуватися і у наступному році знову брати участь в олімпіаді. Будемо раді бачити усіх на факультеті.

910111213