21 січня 2018 року на базі комунального закладу «Навчально-виховне об'єднання» Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 16 - дитячо-юнацький центр «Лідер» відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики.

Участь у ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади взяло понад 100 учнів 7-11-х класів з різних районів нашої області, але на жаль через негоду не змогли приїхати діти з Гайворонського, Благовіщенського та Голованівського районів.

2

Декілька років поспіль адміністрація закладу на чолі з директором Міщенко Марією Григорівною та вчителі математики радо і гостинно приймають учасників олімпіади, створюють усі комфортні умови для учнів та їх наставників. Обласна олімпіада з математики проводилася під егідою управління освіти, молоді та спорту облдержадміністрації та комунального закладу "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського". До організації та проведення обласної олімпіади з математики долучилися також викладачі фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, а саме до складу оргкомітету та журі ввійшли такі викладачі: Ріжняк Р.Я, Авраменко О.В., Волков Ю.І., Ізюмченко Л.В., Яременко Л.І., Яременко Ю.В., Макарчук О.П., Ботузова Ю.В. та Гаєвський М.В.

3

НВО №16 дуже гостинно та привітно зустріло учасників олімпіади. В ході урочистої частини перед учнями з привітальним словом звернулися методист науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін КЗ КОІППО ім. В. Сухомлинського Ткаченко Любов Афанасіївна, декан фізико-математичного факультету Ріжняк Ренат Ярославович, заступник директора з навчально-організаційної діяльності КЗ КОІППО ім. В.Сухомлинського Нудний Василь Михайлович та директор НВО №16 Міщенко Марія Григорівна, які побажали успіхів учасникам олімпіади. Також діти мали змогу проглянути творчі виступи співочих та танцювальних колективів НВО №16.

4

Після урочистої частини учасники олімпіади приступили до розв'язання прикладів та задач, з умовами яких та відповідними розв'язками можна ознайомитися тут.

Зміст завдань для ІІІ етапу олімпіади базувався на діючій навчальній програмі, в тому числі з урахуванням програми поглибленого вивчення математики. Завдання включають як задачі, пов’язані з розділами шкільного курсу математики поточного навчального року, так і задачі, що відображають вивчений раніше матеріал. Завдання складалися з 4 задач для 7 класу та з 5 задач для 8 – 11 класів. Тривалість виконання роботи для учнів 7 класу складала 3 години, для усіх інших класів – 4 астрономічні години.

5

Після розв'язання учнями задач до їх перевірки приступило журі і про результати обласної олімпіади та переможців буде повідомлено пізніше.

6