Куклінська Юлія
Науковий керівник: кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Царенко І.Л.
Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, м. Кропивницький, Україна
У статті розглядається роль продуктів харчування рослинного походження для здоров’я людини. Проаналізовано технології обробки овочевих культур. Наведено принципи концепції раціонального харчування людини. У процесі дослідження використано такі методи: аналіз та узагальнення науково-педагогічної літератури, систематизація наукових фактів.
Ключові слова: технологічна обробка, харчування, вітаміни.
Technologies of food processing of vegetable origin
Yu. Kuklinska
Scientific supervisor: Candidate of pedagogical sciences, senior lecturer Department of theory and methodology of technological training, health and safety Tsarenko I.L.
The Volodymyr Vynnychenko Central Ukrainian State Pedagogical University, Kropyvnytsky, Ukraine
The article considers the role of food products of vegetable origin for human health. The technologies of processing vegetable crops are analyzed. The principles of the concept of rational nutrition of a person are given. In the process of research conduct were used such theoretical methods: analysis of scientific literature and electronic information sources, generalization of results of the research issue.
Kay word: Technological processing, food, vitamin.