Вже традиційно студенти фізико-математичного факультету, зокрема спеціальності Технологічна освіта, відвідують з екскурсіями сучасні виробництва, під час яких можна органічно поєднати теорію з практикою, власну зацікавленість з дозвіллям. Цього року майбутні вчителі трудового навчання та технологій завітали до всесвітньо відомої машинобудівної компанії ELVORTI (Червона зірка) в День машинобудівника, який відзначався 24 вересня.

2

Організатори Дня відкритих дверей влаштували для відвідувачів ціле свято, де було і змістовні екскурсії, і презенти з маркою заводу, і частування печивом з кавою. Тому і кількість відвідувачів перевершила сподівання господарів дійства.

3

Але головне – настрій та атмосфера свята. Студенти були вражені сучасним виробничим процесом, який не потребує великих площ та персоналу. Відбулось знайомство з діючими лініями-автоматами з порошкового покриття, дробоструменевої обробки, виробництва чавуну тощо.

4

Особливий інтерес викликали працюючі верстати з числовим програмним керуванням та верстати плазмової й лазерної різки. Вразили "трудовиків" і ділянки з виготовлення поліетиленових виробів, механоскладальні ділянки, і особливо – ливарний мінізавод "Металіст", де студенти побачили на процесі всього 4 працівника. Готові сільськогосподарські машини та знаряддя, в тому числі – екскаватори, за характеристиками не поступаються аналогічній техніці світових виробників і експортуються в більш як 10 країн світу.

5

Від екскурсії зостались чудові враження та оптимістичні відчуття економічної й технологічної перспективи  України на шляху сучасного цивілізаційного розвитку.