Напередодні Міжнародного дня миру на фізико-математичному факультеті відбувся флешмоб, на якому студенти висловили своє ставлення до миру в Україні, згадали історію цього свята, обговорили  непросту ситуацію військового протистояння, яке нині є у нашій державі. Зокрема, студенти й викладачі пригадали, що Міжнародний день миру відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню, який почали святкувати 1982 року.

2До 2001 року цей день святкували кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте в резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня.

У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства. Сподіваємося, що й в Україні бодай цей день стане днем тиші й не забере жодного людського життя.

3

Під час флешмобу студенти ще співали українських пісень. Дружньо виступили студенти першого курсу – групи 11, 13, 16 та 17. Студенти старших курсів підтримували і підспівували.

4

Такою акцією студенти бажають миру, спокою й стабільності Україні. Віримо, що невдовзі «Все буде добре, у кожного з нас…», як співали студенти 17 групи.