На фізико-математичному факультеті триває підготовка до ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, що відбудеться 16-17 вересня 2016 року. Наш університет визначено базовим вишем у Центральному регіоні, до якого віднесено Кіровоградську, Дніпропетровську, Полтавську та Черкаську області.

2

16 вересня у семиповерховому корпусі КДПУ зберуться команди програмістів з вищих навчальних закладів цих областей. 17 вересня відбудуть основні змагання.

Студентська командна олімпіада з програмування веде свою історію ще з 70-х років минулого століття, коли вона була започаткована у США, але згодом керівництво олімпіадою взяла на себе АСМ (асоціація обчислювальної техніки), до змагань залучилися університети з інших країн, нарешті, спонсорами олімпіади виступили провідні ІТ компанії (з 1997 року генеральним спонсором є компанія ІВМ).

Кількість команд та університетів, залучених до змагань, щороку зростає. Так, у 2009 році в ній взяло участь понад 7000 команд з 1931 університету з 88 країн. 100 найкращих команд зійшлися у фінальному турі у китайському місті Харбін. Золотим призером олімпіади стала тоді і команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка, показавши четвертий абсолютний результат.

У травні 2016 року у Пхукеті (Таіланд) відбувся 40-й фінал міжнародної студентської олімпіади. У ньому взяли участь 128 команд. У відбіркових змаганнях, які тривали протягом року, взяли участь 40266 осіб, які представляли 2736 університетів зі 102 країн світу (серед них і 6 команд нашого університету). Бронзову медаль (одинадцятий абсолютний результат) здобула команда Львівського національного університету.

Про результати І етапу 2016 року у Центральному регіоні та про перебіг ІІ етапу читайте на сторінці «Олімпіада ACM ICPC 2016».