З 4 по 6 квітня 2016 року студентка фізико-математичного факультету 3 курсу спеціальності Фізика Єкименкова Ольга взяла участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з фізики, що проходила в місті Дрогобич Львівської області, на базі Інституту фізики, математики, економіки та інноваційних технологій Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

2

Проводилось дві олімпіади – для тих, хто навчається на спеціальності «Фізика» та тих, хто вивчає дисципліну «Фізика». Ольга взяла участь у олімпіаді серед майбутніх фізиків, при проведенні якої були запропоновані завдання з курсу теоретичної фізики. Хочеться відмітити, що в рівних умовах писали олімпіаду як представники класичних вузів, так і педагогічних, хоча побудова і підхід до вивчення даного курсу в університетах різний.

3

На завершення, організатори провели екскурсію для студентів по музею «Тюрма на Стрийській». Він знаходиться в підвальних приміщеннях будівлі ІФМЕІТ, яка слугувала місцем суду, ув’язнень і розстрілу людей за німецьких, австроугорських та радянських окупаційних режимів.

4

І хоч наша студентка не зайняла призового місця, але отримала великий досвід. Сподіваємось – у наступному році будем з перемогою.

5