13 лютого 2016 року на базі «Навчально-виховного об’єднання «Багатопрофільний ліцей – фізико-математична школа - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 18 – центр дитячої та юнацької творчості «Надія» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» було проведено ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання.

Цього року олімпіада відзначилася значною кількістю учасників. Всього участь у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання взяли 63 учні 9 та 11-х класів загальноосвітніх та спеціалізованих освітніх закладів області (9 клас обслуговуючі види праці – 15, 9 клас технічні види праці – 15, 11 клас обслуговуючі види праці – 15, 11 клас технічні види праці - 18).

Відкрила урочисту частину олімпіади завідувач навчально-методичної лабораторії економіко-технологічних дисциплін КЗ КОІППО ім. В. Сухомлинського Олена Татаренко.

1

З привітальним словом до учасників звернулася голова журі – доцент кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Людмила Чистякова.

З промовою про особливості вступу на спеціальність «Технологічна освіта» фізико-математичного факультету звернулася до учасників – потенційних абітурієнтів – член журі, старший викладач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Тетяна Куценко.

Чистякова Л.О.; Куценко Т.В.

Виконання завдань олімпіади складалося з трьох турів. Перший – теоретичний, на якій учні виконали тестові завдання, де виявили свій рівень знань з трудового навчання та технологій. Другий тур – захист домашнього завдання. Кожен учасник підготував проект і виріб, які було презентовано комісії. Дуже красиві інтер′єрні іграшки та прикраси, кухонне приладдя та механічний пристрій було представлено учнями. Третій тур олімпіади – виконання практичного завдання (комплексної роботи). Дівчата шили фартухи та накидки для перукаря, хлопці виготовляли з дерева розвиваючу дитячу іграшку та вішалку для кухні.

3

Найвищий рівень досягнень виявили учні міст Кіровограда та Олександрії.

Всього дипломів – 28, з них І ступеня – 4; ІІ ступеня – 8; ІІІ ступеня – 16.

Список учнів, які нагороджені дипломом І ступеня

9клас (обслуговуючі види праці)

Левченко Ірина – КЗ «НВО «ЗНЗ І-ІІІ ст. №20 ДЮЦ «Сузір’я» м. Кіровограда

9клас (технічні види праці)

Яротник Ярослав – Гімназія №9 м. Кіровограда

11клас (обслуговуючі види праці)

Деревянко Кароліна – КЗ «НВО «ЗШ І-ІІІ ст. №17 ЦЕВ «Калинка» м. Кіровограда

11клас (технічні види праці)

Залєсов Олексій – КЗ «НВК «СЗНЗ І-ІІІ ст.№ 26 – ДНЗ-ЦЮЦ «Зорецвіт» м. Кіровограда

Допоки учні виконували завдання, для керівників команд було проведено лекцію та презентацію з нових видів прикладної творчості. Учителі ознайомилися з популярним сьогодні видом творчості «Скрапбукінг», на майстер-класі кожен учитель власноруч виготовив листівку. Провела презентацію та майстер-клас голова журі Людмила Чистякова.

Чистякова Л.О.

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання відбувся на надзвичайно творчому та результативному рівні. Учні показали себе справжніми творцями предметного світу, які несуть красу і неповторність. Вітаємо переможців і зичимо нових творчих здобутків!