24 грудня 2015 року в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка пройшло чергове засідання Спеціалізованої вченої ради К 23.053.04, на якому відбувався захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук.

У своєму виступі аспірант кафедри фізики та методики її викладання Лунгол Ольга Миколаївна представила результати дослідження на тему «Методика навчання електродинаміки учнів вищих професійно-технічних навчальних закладів», виконаного під керівництвом професора Садового Миколи Ілліча.

2

Також були оприлюднені результати наукових пошуків завідувача лабораторії методики навчання фізики кафедри фізики та методики її викладання Соменка Дмитра Вікторовича на тему «Розвиток пізнавальної активності студентів педагогічних університетів у процесі навчання фізики з використанням інформаційно-комунікаційних технологій» (науковий керівник професор Величко Степан Петрович).

3

На підставі прилюдних захистів та результатів таємного голосування Спеціалізована вчена рада прийняла рішення, що представлені дисертації відповідають вимогам «Порядку присудження наукових ступенів і присвоєння вченого звання старшого наукового співробітника», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року №567 і присудила Лунгол Ользі Миколаївні та Соменку Дмитру Вікторовичу наукові ступені кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.02 – теорія та методика навчання (фізика).

4

Весь колектив фізико-математичного факультету щиро вітає Лунгол Ольгу Миколаївну і Соменка Дмитра Вікторовича, а також їх наукових керівників докторів педагогічних наук, професорів Садового Миколу Ілліча, завідувача кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності і Величка Степана Петровича, завідувача кафедри фізики та методики її викладання КДПУ ім. В. Винниченка з вдалим захистом кандидатських дисертацій та бажає подальших творчих успіхів та кар’єрного росту.