Круглий стіл на фіз-маті, присвячений спеціальності «Статистика», зібрав більше 100 випускників шкіл!

 

У суботу 14 листопада відбувся Круглий стіл «АБІТУРІЄНТЕ, ПРОГНОЗУЙ СВОЮ ФОРТУНУ!» бакалаврського напряму «Статистика» та магістерської спеціальності «Прикладна та теоретична статистика».

Були присутні більше 100 випускників шкіл Кіровограда та області, зокрема, активну участь у заході взяли учні таких навчальних закладів, як школа №16, «Вікторія П», Калинівська СШ та інші.

Захід розпочався з вітального слова декана фізико-математичного факультету професора Ріжняка Р.Я. з інформацією про фізико-математичний факультет та спеціальності – «Інформатика», «Фізика», «Математика», «Технологічна освіта», а також «Статистика».

Повну інформація про спеціальність «Статистика» з презентацією професорсько-викладацького складу випускової кафедри прикладної математики, статистики та економіки у своїй доповіді подала професор Авраменко О.В. (подивитися презентацію можна тут)

Галузі економіки, де працюють випускники магістратури це:

  • Фінансова діяльність (Страхування)
  • Операції з нерухомим майном, оренда, інжиніринг та надання послуг підприємцям (Оброблення даних)
  • Державне управління (Соціально-економічне управління)
  • Освіта (Вища освіта)

Перед абітурієнтами виступила представник Головного управління статистики, начальник управління поширення інформації та комунікацій Новак Ю.В., вона ознайомила з перевагами майбутньої професії, пов’язаної з економічно-статистичними дослідженнями.

 На заході абітурієнти мали змогу отримати також додаткову інформацію про спеціальність «Технологічна освіта» від завідувача кафедри ТМТПОПБЖ професора Садового М.І.

Перед школярами виступили випускники: Заворуєва Олена, аспірантка Київського Національного Економічного Університету, викладач статистики та математики Торгівельно-економічного коледжу КНТУ м. Київ; Шелуденко Анна, аспірантка Київського національного університету імені Тараса Шевченка (з 01 грудня 2015), старший лаборант кафедри інформатики; Дроздова Маргарита, інспектор відділу кадрів Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу, викладач статистики та економіки; Лагода Олена, співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій України; Якубович Ірина, держслужбовець; Покатенко Анна, референт страхової компанії «Провідна». Вони розповіли про навчання, дипломні роботи, працевлаштування. Особливо цікаво випускниці розповідали про роботу студентської ради під час їх навчання. Студентські роки – найкращий період у житті!

Інформацію про студентське дозвілля надала доцент Яременко Л.І.: самоврядування, спортивні секції, гуртки по інтересах, театр «Резонанс», конкурси та олімпіади тощо.

На завершення заходу була запропонована екскурсія сучасними комп’ютерними лабораторіями та мультимедійними аудиторіями фізико-математичному факультету, обладнаними за допомоги Європейського Союзу у рамках проекту за програмою TEMPUS. На разі очікується чергова закупка надсучасної техніки за проектом у рамках програми ERASMUS+.

Абітурієнти також ознайомилися з фотогалереєю та музеєм комп’ютерної техніки, що були створені до 85-річчя факультету. Деякі школярі надовго затрималися, розглядаючи пристрої для обчислень та комп’ютери ХХ сторіччя.  

Без сумніву, більшості школярів найбільше сподобалась неформальна частина заходу – кава-брейк, під час якого їх пригощали кавою, чаєм, печивом та цукерками. Кожен випускник отримав інформаційні матеріали та сувеніри із зображенням успішного кота-статистика ;)

На фізико-математичному факультеті навчають професіям, які завжди потрібні на ринку праці! Сподіваємося зустріти більшість учасників Круглого столу у стінах гостинного фізико-математичного факультету на спеціальності «Статистика» або на інших наших спеціальностях!

Матеріал поданий професором Авраменко О.В.

23456789