Під час науково-практичного заходу викладачі, студенти та представники провідних кіровоградських ІТ-компаній презентували результати власних розробок та досліджень у галузі сучасних інформаційних технологій та систем, системного аналізу, технологій проектування й програмування комп’ютерних систем та мереж. У роботі конференції брали участь і студенти нашого факультету – Єршов Владислав та Міхав Володимир.  Вони показали останні результати власної професійної роботи: презентували свій програмний проект для iPhone/iPad. Взамін студенти-доповідачі отримали поради від фахівців, які допоможуть їм стати професіоналами своєї справи. «Отримані рекомендації щодо покращення моєї програми я планую втілити вже найближчим часом, – розповів Владислав Єршов, – також було цікаво послухати інші доповіді. Особливо на теми штучного інтелекту, теорії ймовірності, розпізнавання образів. Конференція також дала можливість мені завести корисні знайомства, які, можливо, стануть не зайвими у професійному майбутньому».

А 16 квітня 2015 на базі Кіровоградського національного технічного університету вперше у Кіровоградській області пройшла науково-практична конференція “Інформаційна безпека держави, суспільства та особистості”, на якій відбувся обмін теоретичними та практичними результатами наукових досліджень у галузі інформаційної безпеки. Особлива увага приділялася обговоренню сучасного стану інформаційної безпеки України та шляхів її підвищення. Значна кількість доповідей була присвячена актуальній на сьогоднішній день темі – забезпеченню інформаційної безпеки держави в умовах інформаційної війни. Серед студентських доповідей було обрано 3 найкращі і трьох кращих студентів-доповідачів нагороджено грамотами, зокрема, Єршова Владислава Володимировича, студента Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Він  наразі розробляє електронну систему, за допомогою якої можна організовувати різні види голосування, в тому числі таємне, Вченої Ради будь-якого ВНЗ зі звичайного iPhone або iPad.

Дана конференція сприяла обміну новими ідеями у сфері інформаційної безпеки, а також підвищенню рівня освіченості студентів-учасників у розглянутих питаннях.

Корисні посилання:

http://programmer.ho.ua/conf16042015/

http://programmer.ho.ua/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%96-D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%82%D0%B8-D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%83%D1%8E%D1%82%D1%8C/

http://persha.kr.ua/kirovogradski-studenti-rozroblyayut-programi-dlya-iphone-ta-ipad-foto/

23467022 640x427