25 квітня 2015 року кіровоградці мали можливість відвідати у обласній філармонії незабутнє та яскраве шоу Всеукраїнський конкурс дизайнерів Fashion Show «Мода без кордонів». Змагалися дизайнери із усієї України, як відомі та знані, так і дизайнери-початківці. У показі приймали участь гості з Артемівська, Дніпропетровська, Кривого Рогу, Миколаєва,  Мелітополя, Одеси, Харкова тощо. 

У холі обласної філармонії можна було побачити роботи виставки-продажу всього, що потрапляє під визначення «мода», «стиль», «краса». Це були солодощі, флористика, прикраси, hand made тощо. Студенти фізико-математичного факультету, спеціальності «Технологічна освіта» Кіровоградського державного педагогічного університету  продемонстрували на виставці власноруч виготовлені модні аксесуари та прикраси: клатчі, знімні пояси, коміри розшиті стразами, камінцями та бісером. Викладач кафедри технологічної підготовки, охорони праці й безпеки життєдіяльності, заступник декана фізико-математичного факультету Людмила Чистякова представила ляльковий будиночок із незвичайними «жителями»: текстильними ляльками Тільда, зайчиками, равликами тощо.   

О 19.00 розпочався показ колекцій одягу дизайнерів, модного одягу кращих бутиків нашого міста, яскравих костюмів від хореографічних ансамблів танцювальної столиці. Всі колекції одягу від дизайнерів розділили за номінаціями: прет-а-порте, прет-а-порте де люкс, фолк, арт, дитяча мода, сукня одного образу. Усього налічувалося близько 40 виступів. Юні дизайнерки Олена Бабій та Олена Кедряк, що навчаються на спеціальності «Технологічна освіта» нашого вузу, також представити власноруч виготовлені колекції одягу.

Головою журі був запрошений гість із Одеси дизайнер Руслан Хвастов (відомий дизайнер, художник по костюмам Одеської кіностудії, який співпрацює із зірками шоу-бізу:зокрема, готував костюми для двох кліпів гурту «Океан Ельзи» на пісні «Рандеву» та «Не стріляй»). Компетентним журі найвищу нагороду Гран-прі у номінації PRET-A-PORTERбуло присуджено студентці 51 групи Олені Бабій із колекцією «Монохром» (керівник – доцент Гур’янова О.В.). Її колекція одягу витримана у чорно-білій естетиці,  створена з незвичних форм та графічних елементів. У колекції поєднані біла легка сорочкова тканина з чорною штучною шкірою, образам надає завершеності оздоблення тканиною із геометричним принтом та біжутерія ручної роботи.

«Перемога в номінації була несподіваною. Мене прийшли підтримати на конкурс сім'я, друзі та близькі люди які переживали і вболівали за мене, усі вони були дуже раді дізнавшись результати. Підготовка колекції проходила протягом 3-х місяців і займала буквально кожен день. Я дуже рада що результат у підсумку сподобався і глядачам, і журі. Під час конкурсу багато хто із незнайомих мені людей підходили до мене й хвалили мою роботу. Це не може не радувати», - ділиться своїми враженнями після конкурсу Олена.

234567910111213171920