21 жовтня відзначається Міжнародний день академічної доброчесності, до якого долучилася українська наукова та освітянська спільнота вперше приєдналася у 2020 році.

У Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка велика увага приділяється питанням академічної доброчесності та впровадженню міжнародних стандартів у цій галузі.

25 жовтня на кафедрі технологічної та професійної освіти у змішаному форматі було проведено семінар «Академічна доброчесність в ЗВО» на якому з доповідями виступили викладачі кафедри та здобувачі спеціальностей Середня освіта (Трудове навчання та технології) та Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості).

Присутніх ознайомили із діючими принципами академічної доброчесності в університеті, Положенням про академічну свободу та академічну доброчесність у Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка, яке розміщене на сайті університету, процедурою реалізації та контролю академічної доброчесності на кафедрі технологічної та професійної освіти тощо. Академічна доброчесність визнається як мотивоване та відповідальне навчання та викладання, яке є основою високої якості освіти та шляхом до формування свідомого громадянського суспільства. Поняття академічної доброчесності охоплює багато аспектів, включаючи загальну корпоративну культуру університету, внутрішню культуру студентів, а також моральні та етичні принципи.

Учасники семінару жваво обговорили актуальні проблеми та отримали відповіді на запитання, які програми перевірки унікальності тексту зараз є доступними для викладачів та здобувачів, яким чином досягати дотримання академічної доброчесності в наукових дослідженнях та ін.

Програма семінару

123456

Матеріал надано кафедрою технологічної та професійної освіти