20 жовтня на кафедрі менеджменту та підприємництва ЦДУ імені Володимира Винниченка проведено відкриту гостьову лекцію професора, доктора економічних наук Полтавського державного аграрного університету Зось-Кіора Валерія Миколайовича. Тема «Теорія менеджменту» висвітлена у дещо нетрадиційній для академічного стилю формі. Цікава подача основ теорії менеджменту ґрунтувалась на психологічних особливостях особистісного розуміння людиною власних бажань та бачення свого професійного майбутнього. Лектор дискутував зі студентами щодо власного бачення власного доходу, заробітної плати, кар’єрного зростання і вміння адекватно сприймати роботу в команді. Актуальними виявилися питання впливу минулого викривлення історії совєтами та багаторічні наслідки радянського нівелювання власного Я кожної людини, як особистості! Валерій Миколайович дуже вдало розкрив поняття мотиваційного потенціалу особистості.  Чітко визначив значущість самоактуалізації  для студентів, готовність до спільної діяльності в групі, в умовах поєднання внутрішньогрупової і міжгрупової конкуренції, вміння поєднувати власні потреби з інтересами групи, підпорядковувати свої мотиви досягненню загального успіху групи чи організації, здатність приймати рішення під зовнішнім тиском в умовах обмеженого часу, вміння брати на себе відповідальність за результати впровадження своїх рішень в життя.

Валерій Миколайович закцентував увагу на питання оптимізму й успішності в бізнесі. Лектор наголосив, що позитивне світосприйняття, життєрадісність і спрямованість на пошук необхідних ресурсів є важливими чинниками психосоціального здоров'я кожної людини взагалі й особистісної професійної успішності зокрема.

У підсумку лекції науковець наголосив на тому, що вивчення методів подолання життєвих криз, розвиток емоційної стійкості та емоційного інтелекту є запорукою успіху в управлінській діяльності та власному бізнесі.

2010 12010 22010 3

Інформацію надано кафедрою менеджменту та підприємництва