08 червня 2023 року доценти кафедри математики та методики її навчання Оксана Буткевич  і Людмила Яременко в межах Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Тайм-менеджмент – мистецтво управляти часом науково-педагогічного працівника» відвідали лекцію доктора економічних наук, професора, професора кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної Полтавського державного аграрного університету Дмитра Дячкова «Теоретичні та методологічні засади сучасного тайм-менеджменту: визначення та значення часу, властивості й види часу, атрибути часу».

На початку лекції з вітальним словом до науковців – членів Центру українсько-європейського наукового співробітництва звернувся директор Центру, професор Ужгородського національного університету Михайло Віхляєв, який висловив свою повагу і підтримку присутнім на онлайн-зустрічі та анонсував тематику лекцій, що відбудуться у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації.

Учасників привітали і побажали творчих наукових успіхів перший проректор Полтавського державного аграрного університету, професор Олександр Галич, директорка Навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Полтавського державного аграрного університету доцентка Алла Світлична та керівниця Навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих доцентка Юлія Вакуленко.

Спікер Дмитро Дячков під час лекції висвітлив теоретичні та методологічні засади сучасного керування часом, встановлення тайм-менеджменту як певного предметного поля дослідження у сфері менеджменту. Зокрема, лектор розкрив важливі питання, як-от: визначення і важливість часу, властивості й види часу, атрибути часу, індивідуальний фонд часу і його структура, поняття часової перспективи, внутрішні концепції часу, основні підходи до управління часом, етимологія та розвиток тайм-менеджменту тощо.

Лектор навів чимало реальних прикладів застосування керування часом з історії життя відомих особистостей, таких як: Сенека Анней Луцій, Бенджамін Франклін, Іммануїл Кант, Кетрін Бічер, Фредерік Тейлор та ін.

Учасники ставили багато запитань упродовж лекції, адже тема надзвичайно актуальна. Безумовно, такі зустрічі сприяють підвищенню наукового потенціалу та позитивного настрою науковців.

0806 10806 20806 30806 40806 50806 60806 70806 80806 90806 10

Інформацію надано кафедрою математики та методики її навчання