На заняттях з інформатики в 2022–2023 навчальному році студенти Університету третього віку “Натхнення” розпочали опановувати навички роботи з інструментами Google. На лабораторних заняттях, яке відвідували дві підгрупи щоп'ятниці, почали знайомитися з браузером Chrome та робочим простором Google.

Спочатку довідалися яким чином створити новий акаунт в системі Google, як здійснювати вхід у створений акаунт та основні налаштування свого акаунту.

1

Потім вчилися працювати з пошуком та вкладками в браузері Chrome, шукали цікаві новини, опановували пошук зображень та відео. Наступним етапом було опрацювання роботи з Gmail, де студенти успішно вчилися надсилати та отримувати листи, надсилати листи групам контактів, додавати вкладення до електронних листів.

Наступним кроком стало знайомство з Google Drive та Google Document. Вчилися створювати файлову структуру в Google Drive (створення теки та файлів Google Document), опановували навички завантаження файлів у Google Drive різними способами.

2

Фінальним акордом в цьому навчальному році було освоєння Google Calendar. Тут студенти мали змогу попрацювати над складанням власного розпорядку, вчилися створювати разові та повторювальні події, розглядали способи редагування та видалення подій.

Хотілося б зазначити старанність студентів Університету третього віку “Натхнення”. Вони сумлінно виконували домашні завдання, цікавилися матеріалом занять, допомагали один одному опановувати нові навички.

Підготував доцент кафедри інформатики та ІТ Володимир Нарадовий