25 травня 2023 року на базі кафедри математики та методики її навчання відбулося чергове засідання науково-методичного семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки».

У семінарі взяли участь члени кафедри математики та методики її навчання і понад 40 вчителів математики з різних областей України.

1

Учасників семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки» привітала голова семінару доктор педагогічних наук, доцент Юлія Ботузова, яка побажала успішної та корисної роботи усім присутнім.

Юлія Ботузова презентувала доповідь «Розвиток навичок критичного мислення учнів під час використання графічних калькуляторів».  У вступній частині спікер зазначила, що згідно з Концепцією Нової української школи критичне мислення має бути одним із наскрізних умінь учнів. Також на Всесвітньому економічному форумі критичне мислення та аналіз увійшли до ТОП-10 навичок, які будуть потрібні для роботи у найближчі роки.

23456

Далі Юлія Володимирівна проаналізувала та продемонструвала можливості розвитку навичок критичного мислення учнів на уроках математики в старшій профільній школі із застосуванням різних графічних калькуляторів, зокрема, GeoGebra, Desmos та Photo Math.

Спікерка схарактеризувала серію прикладів та зробила порівняльний аналіз їхніх розв’язків, які були отримані за допомогою графічних калькуляторів GeoGebra, Desmos та Photo Math.

7891011121314151617181920212223242526

Наведені у доповіді приклади засвідчують, що графічні калькулятори й різноманітні математичні програмні засоби не завжди пропонують правильний результат, а тому не тільки спрощують і покращують процес навчання математики, а й навпаки.

Наприкінці доповіді Юлія Володимирівна зазначила, що лише симбіоз людського розуму та комп’ютерних технологій може давати найбільший ефект у процесі навчання математики й учні це мають розуміти!

2728

По закінченню доповіді Юлії Ботузової учасники семінару обговорили запропоновану тему, шляхи розв'язання цієї проблеми, висловили вдячність спікерці за цікаві й корисні матеріали.

Запрошуємо науковців, вчителів, студентів та всіх охочих до участі в роботі завершального цього навчального року засідання науково-методичного семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки», який відбудеться 29 червня 2023 року!

Інформацію надано кафедрою математики і методики її навчання