Одним із важливих чинників забезпечення якості підготовки сучасного фахівця є плідна співпраця зі стейкхолдерами. На початку травня 2023 року відбулася зустріч студентів груп МІЕ19б та Інф19б, які навчаються за освітніми програмами «Математика, інформатика та економіка», «Інформатика та математика» та методиста з інформатики та інформаційних технологій навчання науково-методичної лабораторії природничо-математичних та інформатично-технологічних дисциплін Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, учителем інформатики ліцею «Максимум» Мариною Чалою.

Марина Станіславівна є випускницею нашого факультету, а нині – наш стейкхолдер. Вона має великий досвід викладання інформатики в школі, проводить заняття на курсах підвищення кваліфікації вчителів інформатики, реалізує тренінги за тематикою ІКТ для вчителів різних спеціальностей, редагує статті української вікіпедії; а ще вона протягом багатьох років є членом оргкомітетів обласних учнівських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій, членом журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. Для тих, хто планує працювати у школі, цікаво і корисно познайомитися з людиною, яка за напрямом діяльності й за покликом душі здійснює підтримку вчителів і учнів.

Цього разу темою зустрічі було формувальне оцінювання, яке останнім часом активно впроваджується у світі та все більше актуалізується в Україні. Його особливостями є сприяння у формуванні й розвитку особистості учня внаслідок забезпечення ефективного зворотного зв’язку, активної участі учня у процесі навчання, постійного коригування освітнього процесу, мотивування учня, усвідомлення ним відповідальності за власне навчання. 

Спілкування відбулося у теплій доброзичливій атмосфері. Вдячні Марині Станіславівні за активну співпрацю і цінний досвід.

1 2 3 255px Maryna Chala

Інформацію надано доценткою кафедри інформатики та інформаційних технологій Іриною Лупан