На базі кафедр математики і методики її навчання, кафедри педагогіки та спеціальної освіти ЦДУ імені Володимира Винниченка відбувся черговий випуск слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів математики.

Заздалегідь був затверджений розклад занять і склад викладачів. Зокрема, це досвідчені викладачі-професіонали кафедр – доктор історичних наук, професор Ренат Ріжняк, докторка педагогічних наук, доцентка Юлія Ботузова, кандидати педагогічних наук, доценти Наталія Войналович, Вікторія Нічишина Вікторівна і Долорес Завітренко.

20 слухачів курсів підвищення кваліфікації мали опрацювати п’ять освітніх компонентів, які містили матеріали про важливі й актуальні питання сучасної освіти та шляхи їхнього вирішення.

Зокрема, Ренат Ріжняк схарактеризував можливості використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі та продемонстрував їх на конкретних прикладах.

Р 1Р 2Р 3Р 4Р 5Р 6Р 7Р 8Р 9Р 10Р 11Р 12Р 13Р 14

Юлія Ботузова ознайомила вчителів математики із сучасними інноваційними технологіями навчання математики, схарактеризувала їхні особливості та специфіку застосування. Також продемонструвала процес створення аплету Geogebra на конкретних прикладах.

Б 1Б 2Б 3Б 4Б 5Б 5Б 7Б 8Б 9Б 10Б 11Б 12Б 13

Наталія Войналович визначила роль математичних задач у навчанні математики та схарактеризувала їх з позицій формування ключових компетентностей. Також продемонструвала можливості задач комбінаторики і теорії ймовірностей у формуванні ключових компетентностей учнів.

В 1В 2В 3В 4В 5В 6В 7В 8В 9В 10В 11В 12В 13

Вікторія Нічишина розглянула мету, зміст, способи, форми та методи інтеграції при вивченні математики у закладах загальної середньої освіти. Також навела приклади змістової інтеграції та інтеграції за методом розв’язування різних типів рівнянь.

Н 1Н 2Н 3Н 4Н 5Н 6Н 7Н 8Н 9Н 10Н 11Н 12

Долорес Завітренко під час занять на курсах підвищення кваліфікації вчителів математики окреслила особливості реалізації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти. Зокрема, розглянула мету і зміст інклюзії, роль учителя в інклюзивній моделі освіти.

З 1З 2З 3З 4З 5З 6З 7З 8З 9

на завершення курсів підвищення кваліфікації вчителі математики успішно склали вихідне діагностування, отримали сертифікати про підвищення кваліфікації за напрямом «Розвиток професійних компетентностей (знання навчального предмета, фахових методик, технологій)» зі спеціальності 014.04 Середня освіта (Математика) обсягом 30 годин (1 кредит ЄКТС) та висловили вдячність викладачам курсів за корисні та своєчасні матеріали, які допоможуть у повсякденній вчительській праці!

Організатори курсів підвищення кваліфікації вчителів запрошують учителів поповнювати свої знання й отримувати корисний досвід в ЦДУ імені Володимира Винниченка!

Інформацію надано кафедрою математики та методики її навчання