26 квітня 2023 року для студентів факультету математики, природничих наук та технологій був проведений майстер-клас з кулінарної справи.

На вибір студентам було запропоновано різна тематика проведення заняття. Студенти зацікавилися десертом «Бите скло». Над створенням рецептури торта зі сметаною працювала вся Європа. Рецепт цього десерту має давню історію і спочатку був швидше схожий на пудинг. Однак, коли в Європу потрапив агар-агар, а згодом жителі континенту навчилися отримувати чистий колаген (прозорий без запаху), сметанний пудинг видозмінився. Він «перетворився» на желейну масу з різними варіантами добавок у вигляді фруктів і східних солодощів, але більше всіх інших інгредієнтів європейцям смакували желе та мармелади. Ці різнокольорові шматочки в застиглій кремоподібній масі дійсно нагадують скляні осколки. Торт «Бите скло» є одним із вишуканих десертів. Для приготування торта були використані якісні продукти з урахуванням можливих поєднань різних фруктів.

На майстер-класі студенти під час приготування торта працювали активно та злагоджено, постійно відбувався обмін думками щодо особливостей технології приготування торта. При оздобленні виробу кожен студент мав можливість запропонувати власний варіант. Коли виріб був готовий, студенти провели дегустацію торта «Бите скло», ділилися враженнями від заняття та оцінювали отримані результати.

Майстер-клас із кулінарії – це прекрасна можливість створити власний кулінарний шедевр і перейняти досвід від викладачів та інших студентів.

1245678

Інформацію підготувала к.пед.н. Ірина Царенко