29 березня відбулася підсумкова конференція за результатами педагогічної практики студентів групи МІ19Б (Спеціальність: 014 Середня освіта (Математика), Освітня програма: Середня освіта (Математика та Інформатика)).

Упродовж 6 тижнів майбутні педагоги вдосконалювали свої знання та вміння в школах Кіровоградської, Миколаївської та Львівської областей: реалізовували функції вчителя математики, інформатики та помічника класного керівника, а також виконували завдання з методики навчання математики, методики навчання інформатики, педагогіки та психології. Роботою студентів керували методисти з математики проф. Р.Я.Ріжняк, доц. Н.М.Войналович, доц. І.Г.Ключник; з інформатики доц. О.В.Рєзіна; з педагогіки доц. І.П.Краснощок; з психології доц. С.К.Мельничук.

10191

Студенти з гідністю пройшли випробування, яке їм підготувала сучасна школа, та вчасно здали якісно підготовлену звітну документацію. Тож на підсумковій конференції студентам було чим звітувати. У своїх виступах наші майбутні колеги піднімали нагальні проблеми сучасної школи:

  • особливості роботи в НУШ (А.Лугова, С.Лукашова),
  • робота в умовах змішаної форми навчання (О.Кривонос, А.Колга),
  • національно-патріотичне виховання учнів (А.Устенко, К.Уманець),
  • вплив сім’ї на формування особистості учня (Д.Ломакіна, К.Сотник).

Кожен виступ супроводжувався жвавим обговоренням, до якого долучались як студенти, так і методисти.

Анастасія Володимирівна Устенко (вчитель математики Синьковицької гімназії Рава-Руської міської ради Львівського району Львівської області) й Анастасія Володимирівна Лугова (вчитель математики Вознесенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 Вознесенської міської ради Миколаївської області) проходили практику за місцем працевлаштування. Вони поділилися з присутніми власними напрацюваннями. Тож відбувся обмін практичним досвідом між викладачами-вчителями та студентами.

111121

Змістовні дискусії, аргументовані виступи студентів, компетентні зауваження методистів під час зустрічі свідчать про неформальний підхід до виконання завдань практики.

131141

У підсумку проф. Р.Я.Ріжняк зазначив: «Приємно бачити результати нашої спільної роботи. В України є майбутнє!»

Викладачі щиро дякують студентам за змістовну конференцію, бажають успіхів та наснаги в процесі вдосконалення педагогічної майстерності!

Повідомлення підготувала доцент кафедри математики та методики її навчання Н.М.Войналович.